Top 5 must have gerechten voor ieder restaurant

Top 5 must have gerechten voor ieder restaurant

Multicultureel Nederland kent een grote variatie aan horeca en heeft een breed aanbod aan restaurants met verschillende gerechten vanuit de hele wereld. De Chinees-Indische rijsttafels, Amerikaanse hamburgers en Surinaamse roti’s zijn uitermate populaire gerechten welke gemakkelijk te bestellen zijn of thuis kunt laten bezorgen. Wij zijn echter op zoek naar ‘de 5 must have’ gerechten, die volgens ons, ieder onzijdige horeca gelegenheid op de kaart zou moeten hebben!

Een heerlijke soep vooraf

Als voorafje gaan we voor een heerlijk gebonden soep. Soepen zijn er in allerlei vormen en smaken. Groentesoep, champignonsoep en kippensoep zijn soepen die meestal wel op de menukaart te vinden zijn. De populairste soep is echter wel tomatensoep, al dan niet met ballen. Een heerlijk gebonden tomatensoep mag volgens ons dan ook niet ontbreken op de kaart!

Een goed stuk vlees van de grill

Een heerlijk stuk vlees mag uiteraard niet ontbreken in een restaurant. Nog steeds veruit het meest besteld wanneer mensen uit eten gaan. De keuze aan een lekker stuk vlees is overweldigend. Een ‘mixed grill’ staat dan ook vaak op de menukaart, wat de keuze natuurlijk alweer wat makkelijker maakt! Als we dan toch een keuze moeten maken gaan we voor een sparerib-menu. Een goede sparerib is een lust voor de vleesliefhebbende bourgondiër!

Een fris en knapperige salade

Een frisse salade mag in elk restaurant niet ontbreken op de kaart. Veel mensen eten tegenwoordig vegetarisch en een heerlijk knapperige salade is dan natuurlijk een uitermate geschikt gerecht. Ook zie je veel salades met stukjes vlees of vis op de menukaarten staan welke natuurlijk niet minder fris of gezond zijn als de vegetarische variant. Uitermate populair zijn de uit Hawaï overgekomen ‘Poke Bowls’. Een heerlijke salade gemixt met verse vis, gestoomde rijst met daarop een heerlijke topping.

Kip met groenten

Met kipgerechten kun je eindeloos variëren. Zo heb je de Oosters getinte kipcashew, Thaise kipcurry en nasi goreng met kipsaté als enkele voorbeelden. Maar kip leent zich ook uitermate goed voor een meer Hollands gerecht met aardappelen en groente. In de vorm van een heerlijke kippenbout of een stuk kipfilet van de grill kun je eindeloos combineren met (seizoen)groenten uit eigen land. Een bepaald menu valt hier amper uit te kiezen dus houden we het op ‘kip met groente’!

Pizza of patat?

Tot slot mag een menu voor de kleintjes natuurlijk niet ontbreken! Waar patatjes het natuurlijk altijd goed doen, kiezen we toch voor de kinderpizza. Verkrijgbaar in zeer veel verschillende varianten en vallen bij kinderen (en volwassenen) toch altijd wel goed in de smaak. De Pizza Margaritha is veruit de populairste pizza wegens de niet al te uitgesproken ingrediënten en smaken.

Reacties zijn gesloten.