Hollandse maaltijden bestellen bij Uitgekookt maaltijdservice

Hollandse maaltijden bestellen bij Uitgekookt maaltijdservice

Hollandse maaltijden bestellen bij Uitgekookt maaltijdservice
Wil jij lekker genieten van heerlijke kant en klaar maaltijden? Dan kun je onder andere kiezen voor de maaltijdservice Uitgekookt. Deze leverancier van verse maaltijden levert de lekkerste gerechten koelvers aan huis. Het wordt elke week thuisbezorgd door een vaste bezorger. Lekker, handig en snel op tafel. Gewoon opwarmen in de oven of magnetron. Bestellen bij Uitgekookt kan online of telefonisch. Elke week kun je kiezen uit meer dan 20 verschillende recepten. In deze blog plaatsen we twee van onze favoriete uitgekookt gerechten en plaatsen we het recept om het eventueel zelf te kunnen maken.

Verse maaltijd 1: Hollandse Boerenkool

Ik neem altijd maar aan dat iedereen weet hoe boerenkool klaargemaakt wordt. Echter een recent gesprek in de supermarkt deed me besluiten mijn recept toch maar op deze site te plaatsen. Wat heb je nodig in de keuken:

 

  • pan om aardappels te koken
  • pan om boerenkool te koken
  • pan om spekjes in uit te bakken
  • snijplank en groentemes (verse boerenkool)
  • peper uit de molen, zout
  • stamper, mosterd, restje jus

 

Boodschappen in huis halen:

  • aardappels 4 of 5 ons per persoon
  • boerenkool vers 4 ons per persoon of 2 ons voorgesneden
  • gerookte spekreepjes 1/2 ons per persoon
  • rookworst kleine helft of een derde per persoon

 

Bereiding van dit gerecht:

Verse boerenkool van de nerf ontdoen en in kleine stukjes snijden. Boerenkool opzetten met laag water en wat zout. De rookworst bovenop de boerenkool meekoken. De aardappels schillen en in een laag water koken met wat zout. Alles ongeveer 20 minuten koken. De spekjes in tussentijd in een pannetje in principe zonder vet bruin en knapperig bakken. De boerenkool na kooktijd goed afgieten,zodat al het kookvocht weg is. De aardappels afgieten en met de stamper fijnstampen. De boerenkool toevoegen en goed door de aardappelpuree stampen. De uitgebakken spekjes en wat versgemalen peper door de stamppot stampen. De rookworst in gelijke delen snijden en bovenop de boerenkool serveren. Opdienen met jus en mosterd. Tip: ook piccalilly met uitjes is lekker erbij.

 

Gerecht 2: Nederlandse hutspot

Wat heb je nodig in de keuken: Grote pan, snijplank en groentemes, peper uit de molen, zout, stamper, wat margarine (voor de aardappelpuree) en restje jus. Boodschappen in huis halen: 1 1/2 kilo aardappels, 1 kilo winterwortelen, 4 ons uien, 1 pond klapstuk.

 

Bereiding van deze maaltijd

De klapstuk in wat water in de pan met wat zout ongeveer een uur koken. Het lastige van hutspot is dat je snel te veel kookvocht hebt. De uien scheiden ook nog vocht af, aardappels daarentegen nemen weer veel vocht op. De winterwortels fijn schillen en in dunne stukjes snijden. De uien schoonmaken en in kleine stukje snijden. De winterwortels en uien hebben wat langer kooktijd nodig dan aardappels. Voeg daarom eerst wortels en uien aan de klapstuk toe en kook dit eerst gedurende 15 minuten. De aardappels vlak voor gebruik schillen en in klein gesneden stukje en bij de rest in de pan doen. Alles nu nog een half uur laten koken. Giet het kookvocht goed af (anders wordt de stamppot te nat) en haal het vlees uit de pan. Het vlees in kleine stukjes snijden en weer aan de stamppot toevoegen. Wat margarine en versgemalen peper toevoegen en de alles goed door elkaar stampen.

 

Bestellen bij de maaltijdservice
Denk jij na het lezen van deze blog ook: ik wil dat wel proeven? Maar lukt het je niet meer om zelf te koken? Probeer dan zeker de kant en klaar maaltijden van Uitgekookt eens uit. De kosten bedragen gemiddeld zo’n €6,50 per maaltijd / portie. Er kan worden gekozen voor kleine en grotere porties. Het abonnement is flexibel. Je kunt kiezen om elke week een losse bestelling te plaatsen, maar ook een vaste bestelling te plaatsen voor 5 tot 7 gerechten per week. De maaltijdservice is ideaal voor ouderen en senioren.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.